Varför är träning bra?

Därför behöver du bra cykelbelysning

Därför behöver du bra cykelbelysning

Därför behöver du bra cykelbelysning

Vi lever i en ljusare tid än någonsin vad gäller cykelbelysning. Dagens cykellampor är nämligen starkare, ljusare, enklare att använda och mer hållbara än vad de tidigare har varit. Förbi är de dagar då vår cykelbelysning använde sig av känsliga glödlampor. Idag förlitar vi oss på kraftfulla LED-lampor och batterier av låg vikt. Såväl batterierna som själva lamporna är hållbara och går inte sönder under en kväll i spåret eller på vägarna.

Även priserna på cykelbelysning är mer överkomliga nu än tidigare. En riktigt bra uppsättning cykellampor kan dock kosta över tusenlappen, vilket inte direkt är småpengar, men de är ändå billigare och betydligt bättre än vad de än gång var. Idag är det dock möjligt för dig som kund att köpa mer cykelbelysning än vad du egentligen behöver. Här tittar vi närmare på vilken typ av belysning som är värd att satsa på.

God cykelbelysning är en bra investering

Få är de cyklister som ångrar att de köpt en bra uppsättning av cykellampor. Vad är då en bra uppsättning av lampor? Det innebär att du har en cykelbelysning som tillåter dig att cykla mer än vad som hade varit möjligt med en sämre sådan. En bra cykelbelysning gör det möjligt för dig att fortsätta cykla på efter mörkrets infall, vilket gör att du inte längre behöver begränsa dig till att cykla på dagtid. Om du använder din cykel för att ta dig till jobbet är du förmodligen väl medveten om de säkerhetsfördelar som en bra belysning för med sig.

Att cykla i mörker är inte samma sak som att cykla i dagsljus. Det kan låta uppenbart, men det är ändå värt att poängtera detta. Hela atmosfären är annorlunda på kvällstid. Allt är tystare och dina sinnen är på helspänn. Även med cykellampor som ger ett brett ljus känns det annorlunda att cykla som i sin egen lilla tunnel. Det mesta du ser på respektive sida av din belysning är totalt mörker. Det gör att du fokuserar mer på din cykling än någonting annat. Att cykla på kvällen kan vara riktigt givande, men för att få en riktigt bra upplevelse behöver du investera i bra cykellampor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *